Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Pronevjera, prijevara, prometna nesreća zbog alkoholiziranog vozača…

Osumnjičen za pronevjeru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Novske kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Pronevjera“. Naime, navedeni je u razdoblju od lipnja 2022. do lipnja 2023. kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pakraca protupravno prisvojio više mobilnih uređaja i tablet.

Također je utvrđeno da je tijekom ožujka 2023. protupravno prisvojio polog te time oštetio trgovačko društvo za novčani iznos od preko 7.000,00 eura. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prevarena prilikom kupnje mobitela

U petak 15. ožujka 2024., policijskim službenicima je prijavila 21-godišnjakinja s područja Čaglina da je tijekom ožujka 2024. putem oglasnika na društvenoj mreži s nepoznatom osobom dogovorila kupnju mobitela te uplatila novac, nakon čega joj se nepoznata osoba više ne javlja, a mobitel joj do danas nije isporučen.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavljena računalna prijevara

Tijekom mjeseca siječnja 2024. nepoznati počinitelj (ili više njih) je lažnim prikazivanjem činjenica naveo trgovačko društvo iz inozemstva da uplati veći novčani iznos umjesto na račun trgovačkog društva iz Kutjeva na račun počinitelja.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Dragovoljno predali ručnu bombu, puške,  eksploziva sredstva i streljivo

U petak 15. ožujka 2024. u mjestu Velika, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao ručnu bombu, upaljač za minu, vježbovni upaljač za ručnu bombu i 500 komada streljiva.

Istoga dana, u Požegi, anonimni građanin je dragovoljno predao automatsku pušku s spremnikom i zračnu pušku.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U subotu 16. ožujka 2024. oko 0.25 sati u mjestu Prekopakra u Ulici Matkovac, 28-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,46 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine i nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje izgubio je nadzor nad vozilom te udario u metalne stupove ograde i plinski ventil. Nakon udara došlo je istjecanja plina i zapaljenja vozila koje je tom prilikom u potpunosti izgorjelo te oštećenja obiteljske kuće u vlasništvu 33-godišnjaka.

Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 28-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi