Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Provala u župni ured, računalna prijevara, u prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe…

Nepoznati počinitelj provalio u župni ured

U utorak 25. srpnja 2023. u poslijepodnevnim satima u mjestu Velika na Trgu sv. Augustina, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u župni ured te otuđio novac i posudicu za hostiju. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prijavila računalnu prijevaru

Policijskim službenicima je prijavila 46-godišnjakinja s područja Pakraca da je 25. srpnja 2023. objavila na Internet oglasniku oglas da prodaje plinski bojler te joj se javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju. Potom je 46-godišnjakinja dala podatke svoga tekućeg računa kako bi nepoznata osoba izvršila uplatu nakon čega joj je nepoznata osoba s računa skinula novčani iznos od preko 1.700,00 eura.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronalazak neeksplodiranog projektila te dragovoljna predaja automatske puške, spremnika i streljiva

U utorak 25. srpnja 2023. u šumskom dijelu u blizini mjesta Gornji Vrhovci, pronađen je neeksplodirani projektil za višecijevni raketni sistem zaostao iz Domovinskog rata.

Navedeni projektil je na mjestu događaja uništio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Istoga dana, na području Požege, 66-godišnjak je dragovoljno policijskim službenicima predao automatsku pušku, sedam spremnika te 549 komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

U utorak 25. srpnja 2023. oko 7.45 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 66-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom kretao se pristupnom cestom s parkirališta te dolaskom do Osječke ulice nije propustio osobni automobil kojim je upravljala 25-godišnjakinja, a koja se kretala nepropisnom brzinom. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela vozila kojim je upravljala 25-godišnjakinja u lijevu bočnu stranu vozila kojim je upravljao 66-godišnjak nakon toga je vozilo kojim je upravljala 25-godišnjakinja udarilo u rasvjetni stup.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 25-godišnjakinja te joj je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i 66-godišnjak protiv kojeg slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Izvor: PU požeško-slavonska


Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi