Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Provaljeno u kuću, dragovoljno predao marihuanu, pijan upravljao vozilom pa sletio s kolnika…

Nepoznati počinitelj provalio u kuću
U razdoblju od 22. lipnja do 9. srpnja 2023. na području Pakraca, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 59-godišnjakinje i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao marihuanu
U nedjelju 9. srpnja 2023. oko 19.05 sati na području grada Lipika, 25-godišnjak je na zahtjev policijskih  službenika dragovoljno predao stabljiku cannabis marihuane i manju količinu marihuane. Protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom pa sletio s kolnika

U nedjelju 9. srpnja 2023. oko 20.45 sati između mjesta Antunovac i Poljana, 67-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao u traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i sletio u putni kanal.

U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 52 prekršaja, od čega izdvajamo devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 9. srpnja 2023. oko 20.45 sati između mjesta Antunovac i Poljana, gdje je 67-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao osobnim automobilom i skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.610,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima

„B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano