Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Provaljeno u kuću, pozitivan na covid-19 zatečen u prometu a najveća izrečena kazna tijekom vikenda je 15 000 kuna!

Nakon dugo vremena policija je izvijestila o slučaju nepoštivanja epidemioloških mjera a objavljeni su i rezultati pojačane kontrole prometač.

Provaljeno u kuću
U razdoblju od 1. listopada 2021. do 23. siječnja 2022. u mjestu Striježevica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka i otuđio plinsku bocu, dok je iz nezaključane drvarnice otuđio plug. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pozitivan na COVID-19 zatečen u prometu
U nedjelju 23. siječnja 2022. oko 9.45 sati u Kutjevu u Ulici Vinkomir, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID-19 liječenje u kući (pozitivan na korona virus) čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Nakon isteka izrečene mjere slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje na počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 52 prekršaja, od čega ističemo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 23. siječnja 2022. oko 1.10 sati u mjestu Skenderovci (kod Lipika) gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „BMW“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,34 promila upravljao 22-godišnjak. Nadalje, testiranjem mu je utvrđena i prisutnost droge u organizmu, a odbio je vađenje krvi i urina. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.

 

Vezano
Vezano