Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Računalnom prijevarom 38-godišnjak ostao bez novca, 83-godišnja baka narušavala javni red i mir, provaljeno u kuću i dvorišnu zgradu 43-godišnjakinje, u prometnoj nesreći ozlijeđen 74-godišnjak…

Računalnom prijevarom oštećen za veći novčani iznos

Policijskim službenicima je prijavio 38-godišnjak s područja Čaglina da ga je tijekom svibnja 2024. kontaktirala nepoznata osoba i obavijestila ga da posjeduje kriptovalutu te je on na svoj mobitel prema uputama instalirao aplikaciju kojom je počinitelju omogućio pristup mobitelu. Potom je počinitelju dao broj svoje kartice i sigurnosni broj s poleđine bankovne kartice, nakon čega mu je s računa skinut veći novčani iznos.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke. O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.
 
Nepoznati počinitelj provalio u dvorišnu zgradu i kuću

U razdoblju od 7. do 22 svibnja u mjestu Duboka, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u dvorišnu zgradu u vlasništvu 43-godišnjakinje i otuđio razne predmete, kao i u kuću iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nepoznati počinitelj otuđio armaturnu mrežu

U razdoblju od 1. do 17. svibnja 2024. u šumskom dijelu u blizini mjesta Glavica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio armaturne mreže u vlasništvu Hrvatskih šuma. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Narušavala javni red i mir

U srijedu 22. svibnja 2024. oko 7 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića u hodniku stambene zgrade, 83-godišnjakinja je vikala i galamila na 33-godišnjakinju i 68-godišnjaka.

Protiv 83-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U srijedu 22. svibnja 2024. oko 20.10 sati u mjestu Crkveni Vrhovci, policijski službenici su u prometu zatekli 51-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,74 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 74-godišnjak

U srijedu 22. svibnja 2024. oko 10.50 sati između mjesta Cerovac i Šumanovci, 35-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom, nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila te je prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 74-godišnjak, a koji je usporavao zbog skretanja ulijevo. U prometnoj nesreći 74-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 35-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Novo Selo te u Pleternici u Mlinskoj ulici.
 
Norijada 2024. – apeliramo na maturante da dostojno i mirno proslave završetak školske godine

Tradicionalno po završetku školovanja za maturante, odnosno završne razrede srednjih škola održava se „norijada“. Ovogodišnje okupljanje maturanata bit će u petak 24. svibnja 2024. s početkom u 15 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana na prostoru starog atletskog stadiona (iza zgrade Gimnazije). S obzirom da će se uz najavljenu lokaciju učenici okupljati i na više lokacija na području grada, policijski službenici će biti dodatno angažirani te će posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost samih maturanata, građana i svih sudionika u prometu, kao i na sprječavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te oštećenja imovine.

Uz to, apeliramo i na roditelje da ne dopuštaju učenicima da tih dana upravljaju vozilima, posebice što u takvim okolnostima postoji povećan rizik od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili  prije stjecanja prava na upravljanje.

Upozoravamo ugostitelje i trgovce da u interesu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama koje za to ne ispunjavaju uvjete, a što će policijski službenici također pojačano nadzirati.

Na kraju, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano