Najčitanije

 • Fotogalerije

  IZ POLICIJE U naletu vozila na divljač ozlijeđena jedna osoba, tijekom vikenda u prometu evidentirana 42 prekršaja vozača

  U naletu vozila na divljač lakše ozlijeđen 42-godišnjak
  U nedjelju 18. rujna 2022. oko 19.45 sati u mjestu Ratkovica, 29-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, naletio je na jelena koji je istrčao iz putnog kanala. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela vozila u divljač, a koja je odbačena u putni kanal. U naletu na divljač lakše je ozlijeđen 42-godišnji putnik u vozilu.

  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 42 prekršaja, od čega ističemo po osam prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 18. rujna 2022. oko 1.50 sati u Požegi u Županijskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao 25-godišnjak.
  Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije