Search
Close this search box.

IZ POLICIJE U noći sa subote na nedjelju posebno će se kontrolirati alkoholiziranost vozača a od ponedjeljka započinju “Dani tehničke ispravnosti motocikala”

Držao psa bez nadzora

U četvrtak 18. travnja 2024. oko 14.10 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara, 71-godišnjak je bez nadzora ostavio psa koji je izašao iz dvorišta na ulicu te napao 64-godišnjaka što je kod njega izazvalo strah i uznemirenost.

Vlasniku psa je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 Pronašao i dragovoljno predao streljivo

U četvrtak 18. travnja 2024. u Lipiku, 83-godišnjak je prilikom čišćenja tavana pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao 90 komada streljiva.

Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 20./21. travnja 2024. provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti kod sudionika u prometu. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Dani tehničke ispravnosti motocikala

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, od 22. do 27. travnja provest će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala”.

Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se na stanicama za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se tehničko stanje istog ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda  i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Kao što nam je svima poznato motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega