Search
Close this search box.

IZ POLICIJE U požaru garaže izgorio osobni automobil, radni stroj i više komada raznog alat, 39-godišnjaku ukraden novac, vrijeđali policajce pa uhićeni…

.

Otuđen novac

U četvrtak 11. siječnja 2024. u poslijepodnevnim satima iz  prostora  javne ustanove u Požegi u Industrijskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio novac u vlasništvu 39-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Omalovažavali i vrijeđali policijske službenike

U četvrtak 11. siječnja 2024. oko 14.30 sati u mjestu Trenkovo u Ulici kralja Tomislava, 58-godišnjakinja je prilikom policijskog postupanja omalovažavala i vrijeđala policijske službenike.

Istoga dana, oko 23.20 sati u mjestu Velika u Ulici Vladimira Nazora, 28-godišnjak je prilikom policijskog postupanja također omalovažavao policijske službenike. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Oba počinitelja su uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije te će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njih slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U požaru garaže izgorio osobni automobil, radni stroj i više komada raznog alata

U četvrtak 11. siječnja 2024. oko 6.30 sati u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici u garaži, uslijed pregrijavanja dimnjaka došlo je do zapaljenja gorivog materijala uz dimnjak te se požar proširio na cijelu unutrašnjost garaže. U požaru je u potpunosti izgorio osobni automobil, radni stroj i više komada raznog alata u vlasništvu 68-godišnjaka. 

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 10.000,00 eura.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Kaptol na raskrižju Požeške i Majstorske ulice.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 13./14. siječnja 2024. provoditi će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
  Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: DVD Jakšić

Vezano
Vezano