Search
Close this search box.

IZ POLICIJE U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 37-godišnjak, dogodilo se 5 požara a u akciji pojačane kontrole prometa zabilježena 62 prekršaja

Požari
U petak 20. svibnja 2022. oko 10 sati u Požegi u blizini Frankopanske ulice, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju u kojem je izgorio razni otpad.
Istoga dana, oko 12 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 39-godišnjakinja.
Nešto kasnije, oko 12 sati u mjestu Vetovo, 60-godišnjak je u vinogradu spaljivao suhu travu i nisko raslinje, a da nije poduzeo sve mjere kako se požar ne bi proširio te se uslijed vjetra požar proširio na cijeli vinograd veličine 1 hektar. Protiv 60-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Također je oko 17.30 sati u mjestu Završje došlo do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
U subotu 21. svibnja 2022. oko 12 sati u mjestu Milanlug na livadi, uslijed kemijske reakcije došlo je do samozapaljenja rolo bala slame u vlasništvu 52-godišnjakinje.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 37-godišnjak
U nedjelju 22. svibnja 2022. oko 19 sati na nerazvrstanoj makadamskoj cesti između mjesta Vetovo i Podgorje, 37-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim motociklom marke „Yamaha“, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te pao i teško se ozlijedio. Protiv 37-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 62 prekršaja, od čega ističemo po šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela tijekom vožnje, 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa i 18 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 21. svibnja 2022. oko 21 sat u mjestu Ruševo gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom, dok mu je od Općinskog suda u Slavonskom Brodu izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije. Za počinjene prekršaje počinitelju će biti izdan prekršajni nalog u iznosu od 20.000,00 kuna.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano