IZ POLICIJE U prometu evidentirano čak 137 prekršaja, ozlijeđene tri osobe, pijana žena u ugostiteljskom objektu napala druge tri…jedan vozač zaradio kaznu od 2630 eura!

Požar na osobnom automobilu

U nedjelju 16. srpnja 2023. oko 12.20 sati u mjestu Ruševo, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na osobnom automobilu kojim je upravljao 42-godišnjak. Materijalna šteta se procjenjuje na oko tisuću eura.

Alkoholizirani vozač skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen

U nedjelju 16. srpnja 2023. oko 13.30 sati u mjestu Veliki Banovac, 38-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,27 promila upravljao osobnim automobilom, prešao je u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je upravljao 26-godišnjak.

U prometnoj nesreći 26-godišnjak je lakše, a 38-godišnjak teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Njemačkoj ulici.

Pod utjecajem alkohola narušavala javni red i mir pa omalovažavala policijske službenike

U nedjelju 16. srpnja 2023. oko 14 sati u mjestu Kutjevo u Ulici Otok u ugostiteljskom objektu, 31-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola vikala i tjelesno napala tri ženske osobe starosti 19, 24 i 45 godina, a prilikom postupanja omalovažavala i vrijeđala policijske službenike.

Protiv 31-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđene dvije osobe

U ponedjeljak 17. srpnja 2023. oko 1 sat u Kutjevu na raskrižju ulica Matije Gupca i Bana Josipa Jelačića, 30-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,57 promila i 14-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 0,89 promila kretali su se osobnim automobilom te prilikom skretanja ulijevo uslijed nepropisne brzine izgubili  nadzor nad vozilom, sletjeli s kolnika na putnu bankinu i udarili u ogradu od dvorišta u vlasništvu 52-godišnjakinje.

Nakon toga je došlo do udara prednjeg dijela vozila u zemljano uzvišenje i pada na desnu bočnu stranu.

U prometnoj nesreći oboje su lakše ozlijeđeni i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje tko je upravljao osobnim automobilom.
 
Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 137 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 86 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 15. srpnja 2023. oko 2.25 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, vozač koji je upravljao osobnim automobilom prilikom nadzora brzine nije se zaustavio policijskim službenicima već je nastavio vožnju te se oglušio na zvučne i svjetlosne signale i nastavio vožnju do mjesta Vidovci gdje je i zaustavljen. Nadalje je utvrđeno da je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,36 promila ne koristeći sigurnosni pojas upravljao 23-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.630,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Također se protiv vlasnika vozila podnosi prekršajni nalog na novčani iznos od 390,00 eura budući da je osobni automobil dao na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati vozilom.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano