Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Ukradeno 7 janjića, pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, dovršena dva kriminalistička istraživanja…

Policijsko izvješće danas je prilično obimno – pozornost privlači prometna nesreća s dvije ozlijeđene osobe a za koju je kriv alkohol!

Dvije dragovoljne predaje u Pakracu
U petak 25. veljače 2022. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 500 grama eksploziva. Istoga dana u Pakracu anonimni građanin je predao jedan topnički udar, dvije strojnice i 19 komada streljiva.
Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Prijavio krađu
U petak 22. veljače 2022. policijskim službenicima je prijavio 67-godišnjak da mu je u razdoblju od 24. do 25. veljače u mjestu Vlatkovac nepoznati počinitelj (ili više njih), iz štaglja otuđio sedam janjića težine oko 20 kilograma.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Upravljali vozilom pod utjecajem alkohola
U subotu 26. veljače 2022. oko 23.45 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Škoda“, koprivničkih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,55 promila upravljao 34-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 27. veljače 2022. oko 0.05 sati u Požegi u Ulici svetog Roka, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,80 promila upravljao 56-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dovršena kriminalistička istraživanja
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je u vremenu od 2. do 15. veljače 2022. iz stovarišta u blizini mjesta Pleternički Mihaljevci odsjekao i otuđio pet M3 ranije izrađene drvne mase hrasta, trešnje, topole i graba u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.
Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44- godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine kojeg se sumnjiči da je u kolovozu 2021. od 56-godišnjaka s područja Pleternice kupio motornu pilu i kulen koje nije platio.
Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću, lakše ozlijeđene dvije osobe
U nedjelju 27. veljače 2022. oko 13.15 sati u mjestu Gradac, 22-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te sletio u putni kanal gdje je prednjim dijelom vozila udario u stablo, a potom u betonski most nakon čega je došlo do odbacivanja vozila na kolnik. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnji putnik kao i vozač protiv kojeg slijedi prekršajni nalog.
Bilježimo i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Osječka i svetog Roka.

Rezultati pojačanih mjera
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 55 prekršaja, od čega ističemo jednog recidivista, po četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, po 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 29 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 27. veljače 2022. oko 0.05 sati u Požegi u Ulici svetog Roka gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 57-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 57-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.

 

Vezano
Vezano