Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Ukrali kotao za rakiju, vozili u alkoholiziranom stanju, u pojačanoj kontroli prometa najviše prebrzih vozača…

Nepoznati počinitelj provalio u dvorišni objekt i otuđio kotao za rakiju
U razdoblju od 27. svibnja do 30. svibnja 2022. u mjestu Veliki Banovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u dvorišni objekt i otuđio bakreni kotao u vlasništvu 80-godišnjakinje.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Držao psa bez nadzora
U nedjelju 30. svibnja 2022. oko 13.30 sati u mjestu Dobrovac, 28-godišnjak je držao psa bez nadzora, a koji je izašao iz dvorišta i napao psa u vlasništvu 47-godišnjekinje te njenog osmogodišnjeg sina.
28-godišnjaku je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet
U ponedjeljak 30. svibnja 2022. oko 0.20 sati u Požegi u Ulici Svetog Roka, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravljao 45-godišnjak. Utvrđeno je da kod sebe nije imao vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu niti bilo koji dokument kojim bi se utvrdio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i Zakona o osobnoj iskaznici.

Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće
U subotu 28. svibnja 2022. oko 19.15 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom sletio s kolnika i udario prednjim dijelom vozila u drvo i rasvjetni stup u vlasništvu grada Pakraca. U prometnoj nesreći vozač i 19-godišnja putnica su lakše ozlijeđeni i protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 29. svibnja 2022. oko 6.20 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, njemačkih registarskih oznaka, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i osiguranje, pretjecao je automobil ispred sebe a da se nije uvjerio da to može učiniti sigurno, te je prednjim desnim dijelom udario u zadnji lijevi kotač osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1.79 promila. Nakon udara dolazio do zanošenja „BMW“-a i slijetanja s ceste na bankinu a potom do udara u hidrant u vlasništvu Grada Požege i metalnu ogradu u vlasništvu Poduzetničkog inkubatora. 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 25-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U utorak 31. svibnja 2022. oko 1.55 sati u Mihaljevcima u Ulici Stjepana Radića, 31-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,40 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je na travnatu površinu te udario u prometne znakove u vlasništvu Grada Požege, potom u parkirano vozilo u vlasništvu 53-godišnjaka i u metalnu ogradu u vlasništvu 58-godišnjaka. Protiv 31-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 72 prekršaja, od čega ističemo osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 48 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 27. svibnja 2022. oko 9.00 sati u Pakracu u Ulici Aleji kestenova gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 59-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,14 promila upravljao osobnim automobilom u suprotnom smjeru. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 59-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano