Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Utvrđen uzrok požara u kojem je nastala šteta 120 000 eura, upravljao radnim strojem s 3,09 promila alkohola u krvi, prevarena putem SMS poruke…

Prevarena putem SMS poruke

U ponedjeljak 20. svibnja 2024., policijskim službenicima je prijavila 44-godišnjakinja s područja Požege da je tijekom svibnja 2024. na svoj mobitel zaprimila lažnu SMS poruku s lažnim potpisom Hrvatske pošte koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu Internet stranicu te je unijela svoje bankovne podatke nakon čega joj je s računa skinut novac. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podatke s kreditne kartice, stranicu zatvore, i obrišu SMS.

Utvrđen uzrok požara na gospodarskoj zgradi

Policijski službenici su dovršili očevid u mjestu Donji Emovci, gdje je dana 18. svibnja 2024. oko 13 sati došlo do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 81-godišnjaka.

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara na produžnom kablu koji je bio uključen u napon unutar radionice dok je drugim dijelom bio priključen na aparat za varenje. Iz radionice se požar proširio na ostatak gospodarske zgrade i krovište.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 120.000,00 eura. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Anonimni građanin dragovoljno predao streljivo

U ponedjeljak 20. svibnja 2024. u mjestu Prekopakra, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao 26 komada streljiva. Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
 
Pod utjecajem alkohola od 3,09 promila upravljao radnim strojem

U ponedjeljak 20. svibnja 2024. oko 17.55 sati između mjesta Pleternica i Frkljevci, policijski službenici su u prometu zatekli 29-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 3,09 promila upravljao radnim strojem. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U ponedjeljak 20. svibnja 2024. oko 18.10 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, 49-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prednjim dijelom vozila udario u betonski cvjetnjak.

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,66 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Bolničkoj ulici.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano