Search
Close this search box.

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA Jedan 55-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo „Prouzročenje stečaja” a jedan 78-godišnjak teško ozlijeđen u prometnoj nesreći!

Osumnjičen za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prouzročenje  stečaja“.

Naime, on je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Požege tijekom 2022. u stanju nesposobnosti za plaćanje prividno prodao imovinu društva i na taj način umanjio buduću stečajnu masu te trgovačkom društvu prouzročio znatnu materijalnu štetu.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Prijavila prijevaru

U utorak 21. svibnja 2024., policijskim službenicima je prijavila 70-godišnjakinja s područja Pakraca da je prevarena tako što je tijekom 2024. putem društvene mreže nepoznatoj osobi koja se lažno predstavila uplatila veći novčani iznos. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Anonimni građanin predao tromblonsku minu

U utorak 21. svibnja 2024. na području Lipika, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao tromblonsku minu. Navedenu minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.
 
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 78-godišnjak

U utorak 21. svibnja 2024. oko 10 sati u blizini mjesta Jakšić, 78-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uključivao se u promet s parkirališta, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela teretnog automobila kojim je upravljao 31-godišnjak u prednji bočni dio vozila kojim je upravljao 78-godišnjak.

U prometnoj nesreći 78-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Njemačkoj ulici te Ulici Matice Hrvatske.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano