Search
Close this search box.

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠTAJA Četiri požara na otvorenom prostoru tijekom protekla 24 sata

Policijski službenici su intervenirali zbog narušavanja javnog reda i mira u Požegi, te zbog požara na otvorenom prostoru u Gornjim Gučanima, Podgorju,  Bilicama i Lučincima. Policija  je dovršila jedno  kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom s područja Pakraca, koji je  osumnjičen za krađu stabala.

Osumnjičen za krađu stabala

Policijski službenici su dovršili  kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je u vremenu od 1. veljače  do 28. ožujka 2022. u šumskom dijelu u blizini mjesta Veliki Banovac posjekao i otuđio stabla u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Protiv 60-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U utorak 29. ožujka 2022., oko 17.15 sati, u Požegi je u Ulici Hrvatskih branitelja u ugostiteljskom objektu 25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,72 promila vikao i galamio, nakon čega je razbio bocu i čašu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 25-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požari tijekom protekla 24 sata

U utorak 29. ožujka 2022. tijekom dana u mjestu Gornji Gučani na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, u mjestu Podgorje, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru, odakle se požar proširio u šumu kojom prilikom su izgorjeli suha trava, nisko raslinje i šuma.

Također je došlo do požara na otvorenom prostoru u mjestu Bilice te je izgorjela suha trava i nisko raslinje. Sinoć, oko 21.30 sati, u mjestu Lučinci na neutvrđeni  je način došlo do požara na poljoprivrednoj površini, pri čemu su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

Vezano
Vezano