Search
Close this search box.

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠTAJA U Požegi 47-godišnjak pozitivan na koronavirus zatečen u prometu

Policijski su službenici u Požegi zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak pozitivan na koronavirus, a dovršili su jedno kriminalističko istraživanje zbog krađe više raznih artikala u požeškom trgovačkom centu. U Pakracu te između Velike i Kaptola su intervenirali zbog prometnih nesreće koje su skrivili pijani vozači.

Pozitivan na COVID-19 zatečen u prometu

U utorak 2. veljače oko 12.55 sati u Požegi u Industrijskoj ulici policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak, iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID-19 liječenje u kući (pozitivan na koronavirus), čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Nakon isteka izrečene mjere, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje na počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

36-godišnjak krao po trgovačkom centru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je 18. prosinca 2021. u poslijepodnevnim satima u Požegi u Ulici Pavla Radića u trgovačkom centu otuđio više raznih artikala. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

U srijedu 2. veljače 2022. oko 10 sati u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića 42-godišnjak je, koji je upravljao osobnim automobilom pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udario u desnu gumenu gusjenicu radnog stroja koji je bio zaustavljen zbog izvođenja radova. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U srijedu 2. veljače 2022. oko 21 sat između mjesta Velika i Kaptol, 59-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila upravljao osobnim automobilom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio u putni kanal gdje je prednjim dijelom vozila naletio na betonski propust. Protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano