Search
Close this search box.

IZASLANSTVO NAŠE ŽUPANIJE U KOLONI SJEĆANJA Vukovar 32 godine poslije: „Generacije koje dolaze moraju znati tko su bili heroji obrambenog Domovinskog rata“

Prošlo je 32 godine od kraja tromjesečne obrane herojskog grada Vukovara. Prigodom 32. godišnjice vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, grad je posjetilo nekoliko desetaka tisuća ljudi kako bi se pokloniti žrtvi grada na Dunavu. U gradu heroju, tijekom tromjesečne opsade od bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi, poginulo i ubijeno 2717 hrvatskih branitelja i civila, a 374 osobe se još vode kao nestale.
U najdužoj Koloni sjećanja do sada, počast žrtvama Vukovara i Domovinskog rata odalo je i izaslanstvo Požeško-slavonske županije, županica Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha, predsjednik Županijske skupštine i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana,  gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te brojni žitelji Požeško-slavonske županije.
Dostojanstvena kolona vodila je od Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje su položeni vijenci i služena sveta misa koju je predvodio apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua, u koncelebraciji s hrvatskim biskupima i brojnim svećenicima, među kojima je bio i požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.
 – 32 godine nakon prisjećamo se žrtve herojskog grada Vukovara. S velikom tugom i zahvalnošću prisjećamo se svih onih koji su poginuli, koji su ubijeni u obrani Domovine i svih onih koji se i dan danas vode kao nestali. Vukovar je, baš kao i naši Pakrac i Lipik, kao i Škabrnja i druga mjesta koja su na svojim plećima podnijela najveću žrtvu za slobodu Hrvatske, simbol ostvarenja sna kojeg su sanjali naši branitelji. Na nama je da izgovaramo istinu, čuvamo spomen i pobrinemo se da generacije koje dolaze znaju tko su bili heroji obrambenog Domovinskog rata – rekla je županica Jozić.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega