Search
Close this search box.

IZBOR NAJBOLJIH KIFLICA NA PLETERNIČKOJ TRŽNICI Žiri je rekao – Gordana Srdarević a posjetitelji – Ivana Fridrich!

Nakon male stanke, na Gradskoj tržnici u Pleternici danas je ponovo održano zanimljivo natjecanje: birale su se najbolje domaće kiflice. Kao i obično, tražilo se mišljenje stručnog žirija kao i posjetitelja na tržnici. Nakon kušanja, pale su i odluke: žiri je najviše glasova dao Gordani Srdarević iz Zagrađa, dok su se posjetitelji odlučili za kiflice Ivane Fridrich iz Frkljevaca. Obje su dobile prigodne poklone koje su im uručili gradonačelnica Marija Šarić i direktor Pleterničkog komunalca Tomislav Ećimović.
A kako su pripremljene najbolje kiflice?
– Treba siguran recept i dobra volja – tajnovito je kazala Gordana ne otkrivajući detalje recepta. Dodala je tek – „treba vremena za odstajati i topla prostorija”.
Ivana je bila tek malo opširnija ne želeći također odati svoje male kulinarske tajne. – Za kiflice treba kilogram brašna, margarin, kvasac, prašak za pecivo, mlijeko i ulje.
Inače, Ivana je već sudjelovala na natjecanjima na pleterničkoj tržnici, dok je Gordana došla prvi put. Možda ju pobjeda potakne na novo natjecanje a ono će biti prve srijede u ožujku – tad će se birati najbolje pite!

Poziv je ujedno i svim drugim kuharicama, ne samo s pleterničkog područja: iduće natjecanje je 6.ožujka!

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu