Search
Close this search box.

IZBOR RAVNATELJA/ICE GRADSKOG MUZEJA POŽEGA 2.DIO Zbog čega je poništen nedavni natječaj?

O tome kako je po drugi put u posljednjih nešto više od godinu dana poništavan natječaj za izbor ravnatelja/ice Gradskog muzeja Požege, pisali smo prije točno tjedan dana no, razlozi drugog poništenja (prvi je poništen jer je, „tijekom natječaja došlo do proceduralne pogreške.”) nisu navedeni jer predsjednik Upravnog vijeća doc.dr.sc.Marko Šostar o tome nije želio govoriti nego nas je uputio na službenicu u gradskoj upravi zaduženu za informiranje.
Nakon tri upita mailom (dva nisu navodno, stigla na upućenu adresu), danas nam je pristigao slijedeći odgovor, ali iz Gradskog muzeja Požega.
– Razlog poništenja natječaja je taj, što kandidati nisu dobili potrebnu natpolovičnu većinu glasova članova Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega. Upravno vijeće je izabralo, a gradonačelnik potvrdio Lidiju Španiček za vršitelja dužnosti ravnatelja Gradskog muzeja Požega do izbora novog ravnatelja. O raspisivanju novog natječaja odlučuje Upravno vijeće Gradskog muzeja Požega.
Nadam se da sam vam odgovorio na sva pitanja.
Obrazloženje: Odgovor je upućen u zakonskom roku od 15 dana.

Službenik za informiranje u Gradskom muzeju Požega:
Višeslav Turković, mag.

Podsjetimo, na natječaj za izbor ravnatelja/ice javile su se  Ljiljana Marić, prof. phil., hist., kustos u Muzeju i donedavne predsjednice Upravnog vijeća Marijane Matijević Pejić.
Navodno, Upravno vijeće neće, kao u prvom natječaju, čekati godinu dana, nego bi se treći natječaj za ravnatelja/icu Gradskog muzeja trebao raspisati uskoro. Hoće li biti po onoj narodnoj – treća sreća?

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…