Search
Close this search box.

IZBOR ZA NAJUZORNIJU HRVATSKU SEOSKU ŽENU Naša Vanja Vlastnik u konkurenciji 17 natjecateljica zauzela 4.mjesto!

Sinoć je u Svetom Petru u Šumi, mjestu u Istarskoj županiji, održan izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu na kojem je našu županiju predstaljala Vanja Vlastnik iz Brestovca.
– Na velikom natjecanju, gdje je bilo 17 kandidatkinja, ja sam na četvrtom mjestu. Nas prvih šest kandidatkinja dobile smo put u Bruxelles. Uz sve to, ovo je bilo prelijepo i posebno iskustvo. Zahvaljujem se našoj županiji na svemu ,a najviše na podršci u Sv.Petru u šumi. Naravno, zahvale i našoj općini Brestovac – napisala je Vanja na svom facebook profilu.

Izbor najuzornije hrvatske seoske žene organizira se povodom 15.listopada, koji se diljem svijeta obilježava kao Dan seoske žene. Ulogu organizatora u Hrvatskoj je preuzela udruga Uzorne hrvatske seoske žene, a natjecanje podupire Ministarstvo poljoprivrede pa je sinoć na njemu bila prisutna i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Kažimo i kako je titulu najuzornije hrvatske seoske žene ponijela Marina Šunić iz Zadarske županije,( selo Rodaljice), drugo mjesto osvojila je Gordana Brozović predstavnica Zagrebačke županije dok je treća bila Nives Skokić ( iz Otoka) predstavnica Vukovarsko-srijemske županije.
I na kraju, čestitamo Vanji!

Tekst: V.Milković
Foto: V.Vlastnik/ Glas Istre

Vezano
Vezano