Search
Close this search box.

IZBOR ZA NAJUZORNIJU HRVATSKU SEOSKU ŽENU Našu županiju će predstavljati Vanja Vlastnik, vlasnica OPG-a, majka dvojice sinova, uzgajivačica pasa, članica KUD-a „Berda”, brestovačkog DVD-a…

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene i ove godine organizira izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene” na kojemu će i naša županija imati svoju predstavnicu – Vanju Vlastnik iz Brestovca.
Vanji su samo 32 godine no, ona i suprug Marko, imaju već sina od 14 godina i nešto mlađeg, šestogodišnjaka, Tomislava i Noela. Na svom obiteljskom gospodarstvu Vanja se posljednjih osam godina bavi uzgojem češnjaka a unazad dvije godine, posadila je i marune. I to nije sve: Vanja se bavi i uzgojem francuskih buldoga, članica je KUD-a „Berda” i brestovačkog DVD-a, igra odbojku…i, kaže, ima još puno planova za godine koje slijede.
– Puno radimo, godina nekad bude dobra, nekad vrijeme smanji urod…a sve prodajem isključivo na kućnom pragu. Prijavila sam se za natjecanje kako bi pokazala mladima da se vlastitim radom i trudom može uspjeti – kratko je kazala Vanja.


Podsjetimo, izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu održava se u listopadu povodom Svjetskog dana seoske žene (15.listopad), koji se u Hrvatskoj obilježava od 2000.godine. Naša županija je na ovom natjecanju bila iznimno uspješna, imala je nekoliko prvih i drugih pratilja a Marija Ribičić je bila i pobjednica. Prošle godine nismo imali predstavnicu a 2021.godine Matea Bello iz Pleternice je bila prva pratilja. Vanji, naravno, želimo puno uspjeha.

Tekst: V.Milković
Foto: V.Vlastnik

Vezano
Vezano