Search
Close this search box.

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT Do 11,30 sati na birališta izašlo samo 7,69 posto građana Hrvatske – naša županija je bolja od prosjeka!

Danas birači u Hrvatskoj glasaju za naše predstavnike u Europskom parlamentu za idućih pet godina. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, odaziv na birališta je loš pa je do 11,30 sati na glasovanje došlo samo njih 7,59 posto!
Odaziv građana Požeško-slavonske županije nešto je bolji od prosjeka i iznosi 8,18 posto. Bolji odaziv od državnog prosjeka zabilježen je još u Gradu Zagrebu, Dubrovačko-neretvanskoj, Šibensko-kninskoj i Karlovačkoj županiji. Najmanji odaziv na birališta je za sada zabilježen u Međimurskoj županiji – 5,99 posto.
Podsjetimo, građani mogu birati između 25 lista na kojima je ukupno 300 potencijalnih zastupnika u Europskom parlamentu. Birališta su, kao i obično, kod nas otvorena do 19 sati. Inače, za razliku od nedavnih parlamentarnih izbora, na kojima su saborski zastupnici birani u 12 jedinica, na europskim izborima cijela Hrvatska te inozemstvo čine jednu izbornu jedinicu.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu