Search
Close this search box.

IZBORNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA JAKŠIĆ Slavko Glavaš ostao predsjednik: – Slogan „Aktivna starost” kod nas je zastupljen u punoj mjeri!

Dosadašnji predsjednik Matice umirovljenika Jakšić Slavko Glavaš i u idućem će mandatu obavljati tu dužnost. Odlučeno je to na redovnoj izvještajno-izbornoj skupštini udruge. Također je odlučeno kako će dopredsjednik biti Antun Kovačić, tajnik Mato Čuljak, blagajnica Tereza Obst dok su delegati za skupštinu županijske Matice umirovljenika Slavko i Željka Glavaš te Štefica Stojčević.
– Zahvaljujem se svim članovima matice što ste me ponovo izabrali i natovarili mi na leđa ogroman posao. Svi jako dobro znate da to nije nimalo lagan posao ali, uz vašu pomoć i zalaganje svih možemo i moramo uspjeti i još više doprinijeti da naša matica opstane i ide hrabro naprijed – rekao je nakon izbora S.Glavaš.
Podnoseći izvješće o radu stari-novi predsjednik Matice umirovljenika Jakšić je istaknuo kako su iza članova udruge brojne aktivnosti. Među ostalim, organizirali su sportske igre umirovljenika za cijelu županiju, natjecanje u pikadu na kojem su pobijedile i muška i ženska jakšićka ekipa, kao i novogodišnje druženje. Umirovljenici Općine Jakšić sudjelovali su na županijskoj Smotri pjevačkih skupina, na Valentinovskoj i Katarinskoj zabavi, obilježili su Dan žena i Dan starijih osoba, išli su na jednodnevne izlete, u HNK u Osijeku….
– Od srca zahvaljujem načelniku Općine Jakšić Ivici Kovačeviću na svesrdnoj pomoći jer bez nje ova matica ne bi imala šanse za ovako uspješno djelovanje, što je naročito važno za okupljanje i aktiviranje starije populacije koju mi sve više okupljamo. Zbog svega toga onaj slogan „Aktivna starost” kod nas je zastupljen u punoj mjeri – istaknuo je S.Glavaš.
Sličan plan aktivnosti, kazao je također stari-novi predsjednik, predviđen je i za iduće razdoblje. Umirovljenici Jakšića bit će prisutni na svim najvažnijim događanjima, surađivat će s udrugama u svojoj sredini a o odlascima na izlete, tek će se dogovoriti.
Skupštini jakšićkih umirovljenika prisustvovali su i predstavnici drugih udruga umirovljenika te načelnik Općine Ivica Kovačević i predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović.
Potporu umirovljenicima u prigodnom obraćanju dali su čelnici Općine, predsjednik HKUD-a Slavonija Dario Pažin kao i potpredsjednik županijske Matice umirovljenika Nediljko Nenadić.
U zabavnom dijelu programa nastupili su mještoviti zbor Matice umirovljenika Jakšić, pjesnikinja Mira Šulc i glazbeni sastav HKUD Slavonija.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega