Search
Close this search box.

IZBORNA SKUPŠTINA POVIJESNE POSTROJBE „TRENKOVI PANDURI” Vladimir Potnar ostaje predsjednik udruge!

U novim prostorijama Trenkovih pandura na adresi Matije Gupca 6 u Požegi održana je Izvještajno-izborna Skupština Povijesne postrojbe “Trenkovi panduri“. Predsjednik udruge Vladimir Potnar pozdravio je sve nazočne i Skupštini predstavio izvješće o radu udruge u 2023. godini. Udruga je tijekom 2023. imala 30 aktivnosti i 3 radne akcije a obilježila je 26 godina svoga postojanja i 16 godina samostalnog rada. Prošle godine su krenuli u izradu novih odora pa su tako dobili nove pandurske odore, koje su izrađene zahvaljujući financijskoj potpori Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Uz izradu pandurskih odora krenuli su u izradu odore Franje baruna Trenka koja bi ove godine trebala biti završena. Potnar se zahvalio na pomoći Čedi Kokorovići, Ludvigu Horvatu i Mirjani Petošić koji su svojim radom pomogli uređenju novih prostorija kao i Željku Mitroviću koji je tijekom prošle godine udruzi pružio pomoć prilikom odlaska na gostovanja. Zahvalu za pomoć u radu udruge iskazana je i Kutjevu d.d. koji dugi niz godina pomažu rad ove udruge.
U prošlih 16 godina panduri bilježe 698 aktivnosti u Republici Hrvatskoj i 38 aktivnosti izvan granica Lijepe naše, tako su gostovali u Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. Detaljno financijsko izvješće za 2023. iznio je blagajnik udruge Kristijan Perković koji je zahvalio svima koji su financijski pomogli rad udruge. Na kraju je tajnik Jure Šain predložio plana rada za ovu godinu u kojoj planiraju sudjelovati na određenim manifestacijama i obilježavanjima u zemlji a tako i izvan granica RH. U planu je odlazak na vječno počivalište Franje baruna Trenka u Brno, gostovanja u BiH te odlazak u svibnju na 64. međunarodno vojno hodočašće u francuskom svetištu Lourdesu. Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća i plan rada. Slavenu Hruški i Marku Veselinu za 10 godina aktivnog rada uručena je zahvalnica.
Kako je Skupština bila izborna povjerenje članova dano je starom predsjedništvu još jedan mandat, Juretu Šainu kao tajniku. Kristijanu Perkoviću kao blagajniku i Vladimiru Potnar kao predsjedniku, tako Potnar ulazi u 5 mandat na mjestu predsjednika udruge.
Skupštini se obratio gradonačelnik Grada Požege dr. Željko Glavić koji je pogledao novouređene prostorije udruge te izrazio svoje zadovoljstvo s prostorom koga su članovi uredili i prilagodili svom radu. Čestitao izabranom vodstvu udruge te iskazao zadovoljstvo radom udruge koja kulturno-povijesnu tradiciju Trenkovih pandura, Grada Požege i Požeško-slavonske županije ponosno predstavljaju u Republici Hrvatskoj i van njenih granica. Članovima je zaželio da i dalje svojim marljivim i nesebičnim radom ponosno predstavljaju grad i županiju. Nakon Skupštine članovi su nastavili druženje uz večeru i pjesmu.

Izvor: Vladimir Potnar

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi