Najčitanije

 • Fotogalerije

  IZBORNA SKUPŠTINA STRANKE „SNAGA SLAVONIJE I BARANJE” Dr.sc. Vladimir Šišljagić ostaje predsjednik a jedan od tri potpredsjednika je Vladimir Milković iz Pleternice

  U Osijeku je jučer održana redovna izborna skupština političke stranke Snaga Slavonije i Baranje kojoj su prisustvovala i četiri člana iz Požeško-slavonske županije. Izvješće o radu u prethodnom mandatnom razdoblju podnijeo je predsjednik dr.sc. Vladimir Šišljagić.
  Osnivačka skupština Snage Slavonije i Baranje, podsjetio je dr.Šišljagić, održana je u listopadu 2018.godine a prisustvovalo joj je 138 osnivača stranke. Međutim, legalnost skupštine osporio je Branimir Glavaš podnoseći kaznenu prijavu. Zbog toga, a i sporosti u radu Ministarstva uprave, stranka je službeno registrirana tek godinu dana kasnije, u listopadu 2019.godine, nakon što je kaznena prijava odbačena. Daljnji rad otežala je i epidemija koronavirusa, iako su se stranačka tijela redovito sastajala. Stranka je sudjelovala na prošlogodišnjim lokalnim izborima i, obzirom na sve spomenute okolnosti, uspjelo se osvojiti više mjesta u općinskim i gradskim vijećima (u Trnavi je stranka na vlasti) te županijskim skupštinama, a važno je istaći kako Snaga Slavonije i Baranje ima svoje predstavnike i u Gradskom vijeću Osijeka i u Skupštini Osječko-baranjskoj županiji.


  Stranka, naglasio je dr.Šišljagić, se nije izrazito ‘vezala’ ni uz stranke s lijevim ni s desnim predznakom, nego su koalicije na terenu ‘otvorene’, a glavni je uvjet da se surađuje s ljudima koji u svojoj sredini nisu kompromitirani te rade u interesu Slavonije i Hrvatske.
  Na izbornoj skupštini su izabrani tajnik stranke, Sud časti, Nadzorni odbor, devet članova Glavnog odbora te pet članova Predsjedništva. Za predsjednika Snage Slavonije i Baranje ponovo je izabran dr.sc.Vladimir Šišljagić a za tri potpredsjednika Vladimir Milković iz Pleternice, Mato Klarić iz Slav.Broda i Hrvoje Lukačević iz Trnave.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači