Search
Close this search box.

IZLETIŠTE STARI BRESTOVAC Ekipa „Mraksoni“ šampion 4. Otvorenog prvenstva u roštiljanju “Grill Slavonica”

Jučer je na prostoru izletišta Stari Brestovac iznad Brestovca održano 4. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“, na kojemu se natjecalo 16 ekipa s više od dvjesto sudionika s područja Požeško-slavonske županije. Ovu već  tradicionalnu gastronomsku manifestaciju organizirala je Udruga Požeški čuvari baštine u suorganizaciji s tjednikom „Požeška kronika“, uz pokroviteljstvo Općine Brestovac. U ime organizatora obratio se Vladimir Protić koji je sudionicima natjecanja kazao kako su imali prilike suočiti se sa svojim umijećem u pripremi roštilja.-Neki su bili bolji, a neki lošiji, a po osvojenim bodovima bili ste vrlo blizu. Oko 50 posto su vrhunski roštilji, a oni preostali natjecatelji će se do sljedeće godine morati malo potruditi. Najbolji će imati pravo sudjelovati  na Državnom prvenstvu u roštiljanju-poručio je V. Protić. U ime pokrovitelja nazočnima se pozdravnim riječima obratio općinski načelnik Zdravko Mandić.-Znam da ste sve dali od sebe da pobijedite, no pobijedili su ipak oni najbolji-kazao je kratko načelnik.

Nagrade zaumjetnički dojam“ i kvalitetu roštilja

Jedna nagrada dodijeljena je za „najbolji umjetnički dojam“, a odnosi se na garnirani roštilj na pladnju, koji se svojim izgledom izdvaja od drugih po kreativnoj pripremi. Nagradu je osvojila ekipa „Zlatnog klasa“ Tomislava Pavlovića iz Cerovca. Oni su napomenuli kako im ovo nije prvi put da se natječu, a prije korone su sudjelovali 2018. godine na manifestaciji u Zarilcu.

Za kvalitetu roštilja prvo mjesto i šampionsku titulu 4. Otvorenog prvenstva u roštiljanju “Grill Slavonica“ u Starom Brestovcu osvojila je ekipa Mraksoni iz Požege i Busnova, sastavljena od vozača kamiona, a kažu da su svi veliki gurmani. Oni će kao šampioni imati šansu sudjelovati potkraj ljeta na Državnom natjecanju u Zagrebu, koje već dvije godine zbog korone nije održano.  Drugo mjesto zauzelo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Brestovac, koje je večer uoči manifestacije već započelo s pripremama za natjecanje. Treće mjesto osvojila je ekipa požeškog Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac”, koja je bila vrlo blizu osvajanja drugog mjesta. Zanimljivo je da su prije roštiljade dopodne organizirali planinarski izlet, a zatim su nastupili na manifestaciji. Organizator se pobrinuo za pehare i vrijedne nagrade koje je podijelio općinski načelnik Zdravko Mandić.

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

Vezano
Vezano