Search
Close this search box.

IZLETIŠTE STARI BRESTOVAC Sve je spremno za subotnje 4. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“

Sve je spremno za 4. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“ koje se održava u subotu 30. travnja od 14 sati na prostoru izletišta Stari Brestovac iznad Brestovca. Organizatori navode da još dva dana primaju prijave za ekipe roštilj majstora i za sudjelovanje u ovoj manifestaciji u prirodi koja njeguje dobru gastronomiju i ujedno otvara sezonu tako popularnog roštiljanja.

– Za sve ekipe koje se prijave osiguravamo 3,5 kg mesa za roštilj, od mljevenog mesa svinjetine i junetine za ćevapčiće i pljeskavice, meso od lopatice za ražnjiće, vratne kotlete, te drveni ugljen za pečenje. Ekipe trebaju samo donijeti svoje začine i svoje tajne dobrog roštilja, te naravno roštilj i radnu površinu za pripremu. Za pobjednike dodijelit će se tri nagrade -istaknuo je predsjednik Udruge Požeški čuvari baštine Vladimir Protić, koja je organizator roštiljade.

Ekipe se okupljaju od 14 sati i uređuju svoje natjecateljsko mjesto. U 15 sati zadužuju meso i počinju s pripremom marinade za ražnjiće i kotlete, pravljenje smjese za ćevapčiće i pljeskavice. Roštilji se pale u 16 sati a onda dolaze do izražaja majstori koji peku. Predaja uzoraka roštilja garniranog s povrćem i ostalim gastronomskim ukrasima na pladnjevima za ocjenjivačku komisiju predviđeno je iza 17 sati. Proglašenje rezultata i dodjela nagrada, pehara i plaketa najboljima planirano je iza 18 sati.

Organizatori su pripremili i dobru zabavu uz tamburaše. Druženje uz glazbu i dobar roštilj svakako je ono što će vam ispuniti ovo subotnje poslijepodne ako se natječete, a za brojne posjetitelje pripremljena je bogata ugostiteljska ponuda Restorana Stari Brestovac, jela s ražnja i roštilja, šaran na rašljama, jela po narudžbi uz piće. Zabava uz tamburašku glazbu je do jutarnjih sati. Očekujemo još prijave na e-mail pozeska-kronika@gmail.com ili SMS i viber na broj 098/464-174 do 29. travnja.

Izvor: Požeška kronika

Vezano
Vezano