Search
Close this search box.

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA RH POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE Uspješno obilježena 30. obljetnica 123. brigade a nastavljena je i realizacija projekata Sat istine i Vrijeme istine

Izvještajna skupština Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavnoske županije održana je 20. svibnja 2022. u Vili Stanišić s početkom u 18 sati.
Izvještajnoj skupštini Udruge bili su nazočni svi delegati podružnica Udruge Požeško-slavonske županije, od pozvanih 23 delegata 20 ih je bilo nazočno prema izvješću verifikacijske komisije. Također skupštini su bili nazočni i gosti ispred Požeško-slavonske županije zamjenik županice gospodin Ferdinand Troha, i zamjenik gradonačelnika Požege gospodin Borislav Miličević koji su ujedno i pozdravili skupštinu te istaknuli potporu ispred institucija grada i županije za rad udruge kao i dosadašnjih godina. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo predsjednik gospodin Krešimir Pavelić, zamjenik gospodin Zvonko Polić i gospodin Miroslav Vacek.


Tijekom skupštine donesene su sve odluke jednoglasno o budućem radu u 2022. godini te su potvrđena izvješća o radu za prošlu godinu. Poseban naglasak u izvješćima o radu za prošlu godinu bio je na proslavi 30. obljetnice 123. brigade Hrvatske vojske Požega koja je jedina u Republici Hrvatskoj uspjela postrojit više od 1200 pripadnika postrojbe na toj obljetnici. Nadalje o provedbi projekata na razini Udruge dragovoljaca i veterana Požeško-slavonske županije delegate izvjestio gospodin Mario Kalan posebno ističući rad na projektima Sat Istine i Vrijeme Istine u prošloj pandemijskoj godini u koje je udruga iznašla mogućnosti snimanja projekata u studiju udruge te podjelu snimljenih materijala po školama. U ovoj godini izvijestio je Mario Kalan provedeni su svi projekti u školama završivši 20. svibnja u Osnovnoj školi Brestovac. Još jedan novi projekt koje je udruga provela početkom ove godine je organizacija maturanata u posjetu Hrvatskom vojnom učilištu doktor Franjo Tuđman u Zagrebu na projektima vojnog studiranja u modelu kadet. Na kraju skupštine predsjednik Pavelić svima se srdačno zahvalio na dosadašnjem radu te izvijestio kako će se ove godine održati izbor za novog predsjednika udruge na razini RH kako je, nažalost, preminuo dosadašnji predsjednik general-pukovnik Đuro Dečak. Predsjednik Pavelić ističe da se on osobno neće kandidirati za predsjednika na razini udruge RH.

Izvor: Udruga dragovoljaca

Vezano
Vezano