Search
Close this search box.

IZVUČENI STARTNI BROJEVI ZA KONJIČKI TURNIR Predsjednica Hrvatskog konjičkog saveza: „Smatram da su Pleternica, Konjički klub i Organizacijski odbor učinili prekrasan posao”

Po prvi put, otkako se u Pleternici organizira međunarodni Konjički turnir, sinoć je održano javno izvlačenje startnih brojeva no, nažalost, zbog lošeg vremena ne na Trgu bećarca nego u caffe baru „Park”. Ipak, bilo je zanimljivo i za nadati se kako organizatori neće odustati iduće godine od ove novine na turniru.

Izvlačenju startnih brojeva prisustvovali su natjecatelji, kao i gosti turnira, među kojima je bila i Zdravka Poljaković, predsjednica Hrvatskog konjičkog saveza.
– Zahvalna sam što sam uopće pozvana ovdje. Smatram da je to ne samo čast i obaveza, nego i veliko veselje doći na ovako dobro organizirano natjecanje. To je međunarodno natjecanje koje mi, moram reći, u ostalim konjičkim disciplinama u Hrvatskoj i nemamo prečesto. Dakle, to je već prvi veliki plus i velika pohvala za organizatore. Zbog toga jer međunarodno natjecanje ima svoje posebne zahtjeve, ima puno veće zahtjeve, i organizacijski i financijski, i u konačnici rezultatski, Smatram da su Pleternica, Konjički klub, i Organizacijski odbor na čelu s gospodinom Katićem, učinili prekrasan posao – kazala je Z.Poljaković.

Na međunarodni Konjički turnir u Pleternicu došli su natjecatelji iz Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Srbije, Rumunjske i naravno, iz Hrvatske  Danas i sutra održat će se dresurna vožnja, u subotu je na rasporedu maratonsla utakmica a u nedjelju vožnja preciznosti. Sutra od 21 sat na programu je i jedinstvena noćna party vožnja.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano