Search
Close this search box.

JAKŠIĆ Intenzivno se radi na završetku gospodarske zone


Završava se uređenje Gospodarske zone Jakšić. O tome svjedoče i intenzivni radovi koje ovih dana izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o.
– Radi se na izgradnji javne rasvjete, završetak plinske mreže te ugradnja telekomunikacijskih kablova i električne energije niskog napona i srednjeg napona. Jedna trafostanica u zoni je izgrađena a sad smo provukli kablove, u suradnji s HEP-om, i za drugu trafostanicu. Od ponedjeljka bi trebali krenuti iskapanja za pješačku stazu. Završetak svih radova u zoni planiran je do 1.listopada i imamo obećanja izvođača da će tako biti – rekao nam je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.
Gospodarska zona Jakšić prostire se na površini od 16 hektara od čega 2,2 hektara otpadaju na ceste. S uređenjem se krenulo 2016.godine i do sada je utrošeno 7 milijuna kuna, uglavnom sredstava općinskog proračuna.
– Za ove završne radove na uređenju zone treba 4,2 milijuna kuna, od čega smo 3,5 milijuna kuna dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Programa revitalizacije Slavonije Baranje i Srijema. Općina će iz proračuna dati oko 700 000 kuna. Trenutno postoje tri firme koje bi se trebale useliti u zonu, imaju građevinske dozvole za svoje objekte, i ja očekujem da će na proljeće krenuti s intenzivnijim radovima. S još dvije firme pregovaramo o dolasku – dodao je načelnik Kovačević.
U Gospodarsku zonu Jakšić do sada su se ‘uselili’ reciklažno dvorište i dvije firme.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano