Najčitanije

 • Fotogalerije

  JAKŠIĆ Održana 20. Smotra folklora „Pjesmom u jesen”

  Smotra folklora „Pjesmom u jesen” bilježi svoje 20.izdanje – sinoć su nastupila ‘velika’ kulturno-umjetnička društva a danas će posjetitelji, u sklopu iste manifestacije, moći vidjeti najmlađe folkloraše.
  Već prema tradiciji, sudionici smotre prošli su središtem Jakšića u mimohodu koji su predvodili jahači na konjima i konjske zaprege. Mještani su ih počastili kolačima i pićima. Program je održan na prostoru školskog igrališta gdje je posjetiteljima ponuđeno jelo i piće a najmlađima zabava na ,napuhancima,.
  Smotru folklora „Pjesmom u jesen” organizira HKUD „Slavonija” pa je sudionike i goste prvi pozdravio predsjednik društva Dario Pažin. Zahvalio se svima na dolasku a to je učinio i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević. Izrazio je nadu da će mladi u kulturno-umjetničkom društvu, kojih ima dosta, idućih godina nastaviti tradiciju svojih starih. Smotru je otvorila županica Antonija Jozić. Obzirom da je riječ o 20.smotri, čestitala je organizatoru HKUD-u “Slavonija” jubilej, ali i na ‘promicanju svoga zavičaja diljem zemlje i u inozemstvu’.
  U programu koji je uslijedio, nastupili su domaća „Slavonija”, Matica slovačka “Kukučin-Kuntarić” Jakšić, ZD “Rama” Pleternica, KUD “Orljava” Pleternica, KUD “Dragalić” Dragalić, KUD “Vrbje” Vrbje i KUD “Poljadija” Grabarje.
  Dječja smotra folklora danas će započeti u 17 sati.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači