Search
Close this search box.

JAKŠIĆ U sklopu projekta „Male besplatne knjižnice” održano predavanje istaknutog pedagoga dr.Ranka Rajovića

U sklopu projekta Male besplatne knjižnice, koje provodi Dječji vrtić Jakšić, održano je predavanje dr. Ranka Rajovića, istaknutog pedagoga i autora NTC (Nikola Tesla centar) sustava učenja. Predavanje je održano u dvorani OŠ „Mladost“ Jakšić.
Dječji vrtić je putem donacija osigurao sredstva kako bi roditelji Dječjeg vrtića Jakšić imali besplatnu edukaciju koja će im proširiti znanja i učiniti ih kompetentnijima, te im olakšati nadolazeće izazove u odgoju djece. Predavanju su prisustvovali roditelji djece općine Jakšić, te odgojitelji, učitelji, defektolozi, psiholozi, pedijatri s područja naše županije, te načelnik općine Jakšić g. Ivica Kovačević i ravnatelj škole g. Boško Obradović.
Predavanju je prisustvovalo oko 130 ljudi, od kojih je na seminaru bilo njih 60.

 

O Ranku Rajoviću:
Ranko Rajović je specijalist interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih znanosti. Suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsjednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svjetske Mense (2000 – 2010) i predsjednik Komiteta za darovitu djecu svjetske Mense (2010 – 2012). Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem listopada 2010. imenovan je za predsjednika Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. Ova počast je uslijedila poslije Rankovog višegodišnjeg bavljenja darovitom djecom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu. Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji.

Izvor:Dječji vrtić Jakšić

Vezano
Vezano