Search
Close this search box.

JAKŠIĆ Uređen park za vježbanje kraj škole, asfaltiran dio Nazorove ulice a završava se i gospodarska zona

Lijepo jesensko vrijeme omogućava radove na otvorenom pa je proteklih dana i u Jakšiću bilo otvoreno nekoliko gradilišta. Ono što će zasigurno najviše obradovati ljubitelje kretanja i vježbanja, jest uređenje parka za vježbanje kraj osnovne škole.
– To je projekt koji je općina prijavila prema Ministarstvu turizma i sporta a koje ga je financiralo s 26 500 eura. Ukupna investicija je 44 300 eura. Ovo je prvi otvoreni park za vježbanje na području općine Jakšić. Dugi niz godina je bilo želja, želja, želja…ali, jednostavno – nije bilo sredstava. Lokacija je dobra, kraj škole i korisnika već sad ima. Još dok su se izvodili radovi na postavljanju već je bilo djece ali, park za vježbanje je namijenjen svim uzrastima. Nadam se da će se sve ovo kvalitetno i pametno koristiti i da neće biti oštećenja – kazao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.
Zadovoljan je i ravnatelj osnovne škole Boško Obradović. – Ovo igralište puno znači za naše učenike budući da sad imamo puno odmora, obzirom da smo u cjelodnevnoj nastavi. Djeca će ga zato sigurno puno koristiti. Osim toga, vjerujem da će ga koristiti i učitelji za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture jer je broj sati tog predmeta u razrednoj nastavi povećan s dva na tri – dodao je B.Obradović.

 

Drugo važno gradilište u Jakšiću bilo je u Ulici Vladimira Nazora gdje je obnovnjen kolnik u dužini 230 metara.
– Ta je ulica asfaltirana davnih 80-ih godina,a budući je tamo bio deponij Kamen Ingrada, kamioni su dosta uništili cestu. Sad je stavljen novi asfalt na dio ceste, ostalo je još oko 240 metara, ali, tamo još nema kanalizacije pa ćemo pričekati s radovima. Radovi na kanalizaciji bi trebali biti gotovi na proljeće iduće godine pa ćemo onda ići s obnovom kolnika u ostatku ulice. Ova je investicija sada vrijedna 40 000 eura – pojasnio je načelnik Kovačević.
Proteklih dana završavalo se i uređenje ostatka gospodarske zone. Zona će sada imati konplektnu infrastrukturu: asfaltirane ceste i nogostupe, struju, vodu, plin i telekomunikacijske instalacije. – Iz projekta revitalizacije gospodarstva Slavonije, Baranje i Srijem 2 dobili smo prošle godine 3,5 milijuna kuna, dodali smo još naših 700 000. Kompletno uređenje zone svih ovih godina košta malo više od 10,5 milijuna kuna – kazao je I.Kovačević.
Do kraja godine, dodao je načelnik, u planu je još uređenje mjesnog doma u Cerovcu i nabnava uređaja za automatsko brojanje povratne ambalaže u reciklažnom dvorištu.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici