Search
Close this search box.

JAVNA TRIBINA Jozić: “Kao županica jamčim da ćemo kao i do sada držati do digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja“


Nakon javne tribine u Pakracu, na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi održana je Javna tribina pod nazivom „Programi i projekti Ministarstva hrvatskih branitelja vezani za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata te članove njihovih obitelji”, a u organizaciji Grada Požege i Ministarstva hrvatskih branitelja.
– Danas smo ovdje na temu prava, ali i na temu problema braniteljske populacije, kojih uvijek ima. Isto tako, u hrvatskoj Vladi i Ministarstvu hrvatskih branitelja iznjedreno je jako puno zakonskih i svakih drugih okvira kojima se ti problemi rješavaju, kojima se braniteljima olakšava teret koji bolest i invalidnost ostavljaju sa sobom. Teško je izbrisati bol zbog gubitka najbližih, najdražih osoba, teško je  nekoga utješiti nakon što je izgubio dio tijela, nakon što je teško obolio i teško je naći rješenja koja bi to mogla izbrisati, zato ovakvi sastanci, ovakva druženja i rasprava o toj temi značajno doprinose smanjenju problema – rekao je Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege.
Izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, državni  tajnik Darko Nekić, govorio je o programima i projektima Ministarstva hrvatskih branitelja koji su dosad provedeni, istaknuvši četiri otvorena veteranska centra na području Republike Hrvatske usmjerene rehabilitaciji hrvatskih branitelja, kao i braniteljske centre za trajni smještaj, kakav će se uspostaviti i u Pakracu. 
Poruku važnosti očuvanja digniteta Domovinskog rata i zahvalu hrvatskim braniteljima za nemjerljivi doprinos slobodnoj, neovisnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj, uputila je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.
– Upravo na današnji dan, 2015. godine u Požegi je održana tribina o hrvatskim braniteljima na kojoj je nazočio i Đuro Glogoški. Vi se sjećate tog vremena i ja o tom vremenu neću govoriti. O vremenu od 2015. do danas govorit će ovi ljudi, koji su ovdje da prenesu što je ministarstvo učinilo za hrvatske branitelje, a ono što mogu kao županica Požeško-slavonske županije obećati, institucije će kao i do sada držati do digniteta Domovinskog rata i do digniteta svakog hrvatskog branitelja čineći korake kako bi stvarali Hrvatsku kakvom ste ju svi vi sanjali devedesetih godina prošlog stoljeća – rekla je Jozić.
Okupljene hrvatske branitelje, roditelje i članove obitelji poginulih hrvatskih branitelja s projektima i programima upoznali su voditelj Odsjeka za hrvatske branitelje Požeško-slavonske županije, Miroslav Bagarić i Ivana Feltrin, djelatnica Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu. Naglasak je stavljen na usporedbu starog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji s novim, uvjete za ostvarivanje mirovine, jednokratne novčane pomoći i brojne druge mjere usmjerene zaštiti hrvatskih branitelja.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…