Najčitanije

 • Fotogalerije

  JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA POŽEGE Na gradilištu Muzeja prikazali vježbu spašavanja radnika!

  Gradilište Gradskog muzeja Požega jučer je poslužilo pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Požega kao lokacija za izvođenje zanimljive i opasne vježbe. Evo što su o tome objavili na svom facebook profilu:

  24.11.2022. od 11:00 do 14:00 sati na gradilištu novog Muzeja u Požegi trajala je vježba spašavanja radnika. Šest djelatnika JVP Grada Požege uvježbanih za spašavanje s visina i iz dubina odradilo je nekoliko scenarija spašavanja ”ozlijeđenih” radnika. Prvi dio vježbe odnosio se na spašavanja uz mogućnost korištenja građevinskog krana dok se drugi dio vježbe izvodio na kranu gdje je bilo potrebno pristupiti osobi koja upravlja građevinskim kranom te ju sigurno spustili na zemlju. Nakon dva mjeseca uvježbavanja naših djelatnika, ovo je prva takva vježba, a u planu je još nekoliko vježbi s ciljem podizanja spremnosti i uvježbanosti naših djelatnika kako bi u budućnosti spremno odgovorili na sve izazove.


  Ovim putem zahvaljujemo se Presoflex gradnja d.o.o. na ustupanju građevinskog krana i gradilišta za izvođenje ove vježbe.

  Izvor: JVP Požega

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači