Search
Close this search box.

JAVNI POZIV Istaknite kandidate za izbor članova Savjeta mladih Požeško-slavonske županije!

Na temelju članka 10. Zakona o savjetima mladih („Narodne novine“ broj 41/14 i 83/23) i članka 3. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Požeško-slavonske županije („Požeško-slavonski službeni glasnik“ broj 17/23), Komisija za izbor i imenovanja Županijske skupštine Požeško-slavonske županije raspisuje Javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.
Savjet mladih je savjetodavno tijelo Požeško-slavonske županije, a osniva se s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih u Požeško-slavonskoj županiji.
U Savjet mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Požeško-slavonske županije koje u trenutku podnošenja kandidature za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih petnaest do navršenih trideset godina života.
Na temelju javnog poziva, pozivaju se udruge koje su sukladno statutu ciljano i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, udruge nacionalnih manjina, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalne ili strukovne organizacije u Požeško-slavonskoj županiji i neformalne skupine mladih od najmanje 25 mladih, da podnesu kandidature za članove Savjeta mladih.
Rok za podnošenje prijedloga je 15 dana od objave javnog poziva.

Javni poziv dostupan je ovdje.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano