JK SLAVONAC Na natjecanju u Mađarskoj osvojene četiri medalje

Dana 13. ožujka u Jerši (neposredno uz Budimpeštu), u organizaciji judo kluba Budaörs održan je 11. Budaörs kup na kojemu se okupilo 392 natjecatelj iz 47 klubova i 5 zemalja. Judo klub Slavonac predstavljalo je 6 natjecatelja koji su odmjerili svoje snage s novim protivnicima koje do sad nisu imali priliku sretati na borilištima.

Ella Lukas i Ivona Švajda su se borile u istoj kategoriji i nakon što su obje ostvarile dvije pobjede zajedno su se našle u finalu u kojemu je ovaj put presudilo iskustvo pa je Ivona pobjedom osvojila zlato, a Ella srebro što su one proslavile čvrstim zagrljajem nakon odrađene borbe.
U uzrasu 2008. i 2009. godišta imali smo također 2 predstavnice. Tena Trtanj se kroz odlične borbe izborila za srebrnu medalju i pokazala visoku razinu svojih borilačkih sposobnosti. Lana Knaus je nakon 3 pobjede i jednog poraza donijela klubu brončano odličje i pokazala kako prvotni poraz, zbog nedostatka sreće a ne sposobnosti, ne smije utjecati na pribranost u borbama.


Muški dio ekipe, kojeg su činili Filip Matošić i Matej Kukić, odradio je odlične borbe ali u jakoj konkurenciji nisu uspjeli doći do odličja. Čestitke svim judašima što su nakon duge pauze, a i puta koji su prešli, predstavili svoj klub u pravom svjetlu, te zahvala roditeljima koji su omogućili djeci odlazak na ovo natjecanje i onima koji su im bili pratnja i podrška.

Pred svim judašima JK Slavonac je još puno turnira, upoznavanja novih mjesta i protivnika što smo svi jedva dočekali nakon jako duge pauze koju nam je nametnula epidemiloška situacija.
Trener Robert Garc

Vezano
Vezano