Search
Close this search box.

JUČER POSLIJEPODNE Sastanak premijera Plenkovića sa županima u nevremenu stradalih županija

Radi koordinacije svih aktivnosti u otklanjanju posljedica snažnog olujnog nevremena koje je pogodilo velik dio Hrvatske, predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je sastanak sa članovima Vlade, županima stradalih županija te predstavnicima svih nadležnih službi. Predsjednik Vlade Andrej Plenković uvodno je zahvalio svim sastavnicama domovinske sigurnosti i lokalnoj zajednici, osobito vatrogascima, policajcima, zdravstvenim djelatnicima, vojnicima, pripadnicima civilne zaštite, HGSS-ovcima, komunalnim službama, kao i svim volonterima koji pomažu u otklanjanju posljedica olujnog nevremena.
–  Na sastanku sam izvijestila o razmjerima štete na području Požeško-slavonske županije kao i svim aktivnostima koje su poduzete u sanaciji istih. Prioritet je otklanjanje šteta na elektrodistribucijskom sustavu kako bi se u što kraćem roku uspostavila redovna opskrba električnom energijom. Nakon sastanka razgovarala sam i s predsjednikom uprave HEP-a koji je angažirao i dodatne ekipe pa vjerujemo kako će područje naše županije u nedjelju u cijelosti imati opskrbu električnom energijom.
Kao i u slučajevima ranijih prirodnih nepogoda velikih razmjera, Vlada će pružiti financijsku i svaku drugu pomoć županijama i stanovništvu u saniranju nastalih šteta. U ponedjeljak ćemo proglasiti prirodnu nepogodu kao i podnijeti zahtjev Vladi RH za pomoć. Požeško-slavonska županija je, nažalost, prije dvije godine pretrpjela značajne štete prouzročene bujičnim poplavama i tučom no uz pomoć Vlade Republike Hrvatske sanirali smo štete te pomogli i građane i poljoprivrednike značajnim iznosima – napisala je na facebooku nakon sastanka županica Antonija Jozić.
Dodajmo kako je na sastanku zatraženo od svih župana i lokalnih stožera da žurno podnesu sve dodatne zahtjeve za interventnim snagama, opremom, građevinskim materijalom i drugim potrepštinama, kako bi se što prije pomoglo stanovništvu i normaliziralo stanje na terenu. Prioritet je otklanjanje šteta na elektrodistribucijskom sustavu kako bi se u što kraćem roku uspostavila redovna opskrba električnom energijom.
Predsjednik Vlade apelirao je na sve dionike da u svom djelovanju budu maksimalno agilni, koordinirani i usmjereni prema potrebama građana na stradalom području, a pritom će Vlada, svi njezini resori i nadležne službe biti na raspolaganju cijelo vrijeme.
Izvor: Vlada RH/ A.Jozić
Foto: Vlada RH

 
 
Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi