Search
Close this search box.

JUČER U BISKUPSKOM DOMU Biskup Škvorčević primio provincijalnu poglavaricu Sestara milosrdnica


U Biskupskom domu u Požegi, 25. studenog 2023. biskup Antun Škvorčević primio je s. Barbaru Vručinu, provincijalnu poglavaricu sestara milosrdnica Provincije Bezgrješnog začeća BDM u Zagrebu, u pratnji vrhovne ekonome s. Veronike Đogaš i provincijalne ekonome s. Monike Kolić. Na susretu je sudjelovao i Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije te Robert Mokri, ekonom Požeške biskupije.

 

Razgovarali su o poslanju sestara milosrdnica u požeškom samostanu i mogućnosti njihova sudjelovanja u odgojno-obrazovnom projektu Požeške biskupije. Posebnu pozornost posvetili su pitanju zgrade požeškog samostana. Naime, s obzirom na sve manji broj sestara zgrada navedenog samostana postala je prevelika te je razmotrena mogućnost da se ona uključi u odgojno-obrazovni projekt Požeške biskupije, posebno kroz dječji vrtić koji bi se u nju smjestio.
I ovom prilikom biskup Antun zahvalio je provincijalnoj poglavarici za požrtvovnost kojom sestre njezine Provincije djeluju na nekoliko pastoralnih područja požeške mjesne Crkve.

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu