Search
Close this search box.

JUČER U BZENICI Svečano otvoren 1. Grand Prix Hrvatske


Svečanost otvorenja 1. Grand Prix Hrvatska FITASC-ovog natjecanja u lovnom streljaštvu koje se održava u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza održano je jučer na streljani Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici pred velikim brojem uzvanika i posjetitelja. Obnovljenu i proširenu streljanu zajedno su svečano otvorili Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije, Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.
Streljana je uređena u skladu s propisima FITASC-a, međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo kako bi se na njoj u budućnosti mogla održavati međunarodna natjecanja na najvišoj razini. Izvedenim radovima streljana je opremljena s dva strelišta za trap, dva strelišta za parkur, dva strelišta za trčećeg vepra i 12 mjesta za gađanju meta na 100 metara lovačkim puškama s užljebljenim cijevima te je izgrađeno i strelište s dva mjesta za provjeru preciznosti lovačkih pušaka.
Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zahvalila se svima koji su imali viziju realizirati ovu investiciju u jednom malom mjestu u njihovoj županiji. – Hvala Hrvatskom lovačkom savezu na posljednjoj investiciji proširenja strelišta kako bi ono moglo odgovoriti na izazove velikih natjecanja. Ponosna sam što ste Hrvatsku pozicionirali na kartu lovnog streljaštva cijelog svijeta – kazala je Jozić.
Peter Clemens, predsjednik FITASC-ove komisije za kombinirano streljaštvo u kratkom govoru istaknuo je kako se nada da ćemo sljedeće godine, kada Hrvatski lovački savez obilježava 100. godišnjicu osnutka, na strelištu u Bzenici organizirati europsko prvenstvo FITASC-a u lovnom streljaštvu.
Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pozdravio je strijelce iz Slovenije, Mađarske, Latvije i Hrvatske koji su se odazvali pozivu na 1. Grand Prix Hrvatske. – Vjerujem da ćemo opravdati ovaj Grand prix i ukazano nam povjerenje te da ćemo sljedeće godine ovdje organizirati Europsko prvenstvo u kombiniranom lovnom streljaštvu na još ljepšem i uređenijem strelištu – rekao je Budor.
Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u svom uvodnom govoru naveo je kako ovako moderne streljane u ovom dijelu Europe ne bi bilo bez velike pomoći Hrvatskog lovačkog saveza, Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice.
Grand Prix Hrvatske počasnim hitcem otvorio je Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Svečanost je upotpunio bogat kulturno-umjetnički program u sklopu kojeg su nastupili rogisti i mažoretkinje.
Nakon svečanog otvaranja Grand Prixa, održana je i svečana dodjela uvjerenja o položenom ispitu za suce. Prvi Grand Prix Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Izvor: Aleksandra Štingl
Savjetnica za odnose s javnošću

Vezano
Vezano