Search
Close this search box.

JUČER U JAKŠIĆU Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Pronašao i dragovoljno predao eksplozivna sredstva i streljivo

U četvrtak 27. lipnja 2024. u Kutjevu, 34-godišnjak je prilikom čišćenja drvarnice pronašao i dragovoljno policijskim službenicima predao protupješačku minu, dvije ručne bombe i 60 komada streljiva.

Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U petak 28. lipnja 2024. oko 12.35 sati u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici, 49-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom prometne trake te je sletio u putni kanal i udario u betonski propust oborinskih voda.

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,55 promila.

U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, a budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Matije Gupca.

Prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom

U petak 28. lipnja 2024. oko 13.50 sati u mjestu Stražeman, policijski službenici su u prometu zatekli 37-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom bez registarskih oznaka. Također je utvrđeno da je mopedu istekla važnost prometne dozvole i osiguranje vozila.

Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U petak 28. lipnja 2024. oko 21.45 sati u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su u prometu zatekli 46-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Izvor: PU požeško-slavomska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano