Search
Close this search box.

JUČER U KAMENSKOJ Obilježena 33. godišnjica prvog sukoba policije s agresorom na području Požeštine 1991.godine


Prije 33.godine, 28.lipnja 1991.godine, došlo je do prvog sukoba hrvatske policije sa srpskim pobunjenicima na području Požeštine. Dogodilo se to u Kamenskoj gdje je policijska patrola u sastavu Ilija Ećimović, Zvonko Rajzer i Ivica Maras, pokušala zaustaviti tri automobila koja su dolazila iz pravca Pakraca, ali je iz jednog automobila zapucano na naše policajce. Preko radio veze, prema sjećanju I.Ećimovića, pozvana je specijalna jedinica, koja je ubrzo došla. Među našim policajcima nije bilo ranjenih. Isto tako, kazao je I.Ećimović, u jednom od vozila bio je i Milutin Ivanović, tadašnji predsjednik SDSS-a za općinu Slav.Požega.

Udruga hrvatske policije, Hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije jučer je organizirala obilježavanje 33. godišnjice tog prvog sukoba policije s agresorom na području Požeštine 1991.godine. Tim povodom, uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljeni lampioni.
Nakon polaganja vijenaca, sudionici skupa su se okupili u obližnjoj lovačkoj kući gdje su se, uz prigodne govore, podsjetili događaja prije 33 godine. Obilježavanju ovog značajnog datuma iz novije povijesti našeg kraja prisustvovali su i zamjenik županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc.Borislav Miličević.
U sklopu obilježavanja 33.godišnjice prvog sukoba policije i srpskog agresora, u crkvi u Skenderovcima služena je sveta misa.

Tekst: V.Milković
Foto: Udruga hrvatske policije

Vezano
Vezano