Search
Close this search box.

JUČER U MIKLEUŠEVCU Potpisana povelja o suradnji 11 braniteljskih udruga iz nekoliko županija, među kojima su dvije udruge iz naše

Jučer, nakon polaganje vijenaca i paljenja svijeća na memorijalnom groblju Domovinskog rata u Vukovaru otišli smo u Mikleuševce potpisati povelju o suradnji 11 braniteljskih udruga iz nekoliko županija. U ime Gradskog ogranka UHDDR Požega povelju je potpisan predsjednik Josip Pavunčec, a u ime Županijske podružnice UHDDR požeško-slavonske županije povelju je potpisao tajnik Antun Mandić.
POVELJA O SURADNJI, PRIJATELJSTVU I UJEDINJAVANJU IZMEĐU UHDDR TOMISLAV MERČEP REPUBLIKA HRVATSKA I UHDDR POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE I UHDDR TOMISLAV MERČEP REPUBLIKA HRVATSKA i UHDDR GRADA POŽEGE sklapaju sporazum o prijateljstvu, suradnji i ujedinjavanju s namjerom poticanja prijateljstva, suradnji, boljem upoznavanju i uvažavanju, uzajamnom poštovanju i povjerenju, te promicanju suradnje među pojedincima, udrugama kroz zajednički rad na poboljšanju socijalnog statusa dragovoljaca, veterana, invalida i obitelji poginulih dragovoljaca, raznovrsne susrete, te na taj nači pridonesu razvoju i napretku braniteljskih udruga.
Usmjeravatelji i nositelji ove suradnje bit će demokratski izabrani predstavnici udruga UHDDR TM REPUBLIKA HRVATSKA i UHDDR POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE. Krajnji cilj potpisivanja ove povelje je daljnje promicanje suradnje na zdravstvenom, obrazovnom, kulturnom, športskom polju, te razvijanju i unapređenju međusobnih prijateljskih odnosa. Godišnjim planom rada udruge će usklađivati i planirati konkretne oblike za svaku proračunsku godinu. U znak prihvaćanja zajedničke suradnje na načelima uzajamnosti i ravnopravnosti, ovlašteni predstavnici udruga potpisuju ovu Povelju u želji da pruže primjer prijateljskih odnosa između udruga kako sadašnjim tako i budućim pokoljenjima.
“ZAJEDNO U RATU ZAJEDNO U MIRU” UHDDR TOMISLAV MERČEP

Izvor: A.Mandić

 


Vezano
Vezano