Search
Close this search box.

JUČER U POŽEGI Majci stradalog Luke Kerepčića uručena novčana pomoć

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 30. siječnja 2024. u Biskupskom domu u Požegi Maricu Kerepčić, majku mladića Luke, koji je nastradao minulog ljeta na svjetskom susretu mladih u Portugalu. Uz biskupa Antuna bio je župnik požeške Župe sv. Terezije Mario Večerić, župni vikar Karlo Topalović te mladići Ante Veselin i Matej Raljević, koji su sudjelovali u organizaciji karitativne akcije prikupljanja pomoći za Luku te tajnik Matej Siluković. Naime, mladi požeške Župe sv. Terezije Avilske u suradnji s Caritasom Požeške biskupije organizirali su 23. prosinca 2023. glazbeno-scensku karitativnu akciju „Božić u nama“ pod geslom „Mladi za Luku“, kojom su prikupljali pomoć za troškove liječenja spomenutog mladića Luke.

 


 

Biskup je podsjetio na ljubav, plemenitost i solidarnost kao na moćna ljekovita sredstva u pristupu bolesnicima. Istaknuo je kako je prigodom nedavnog posjeta Luki u Varaždinskim Toplicama osjetio ljubav oca Ivana i majke Marice, kojom bdiju nad sinom i tako ga liječe snažnije od svega drugog. Kazao je da su to svojom božićnom inicijativom posvjedočili i mladi iz Požege na čelu s njihovim nazočnim predstavnicima Antom i Matejom, poduprti župnikom Večerićem i župnim vikarom Topalovićem. Izrazio je zahvalnost majci Marici i ocu Ivici, i svim drugim članovima obitelji za podršku koju pružaju Luki, kao i mladima te brojnim darovateljima novčanog priloga za blizinu koju su im iskazali svojom karitativnom akcijom. Mladi su uručili majci Marici novčani prilog koji s prikupili za Luku a biskup Antun je dodao pomoć Požeške biskupije.

Gospođa Kerepčić zahvalila je za pomoć u ime cijele svoje obitelji, istaknuvši kako želi zahvaliti i za molitve koje su biskup i vjernici Požeške biskupije uputili Bogu za oporavak njezina sina Luke.
 
Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano