Search
Close this search box.

JUČER U prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe

Policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu

U četvrtak 22. veljače 2024. oko 13 sati na području grada Požege, 20-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao manju količinu cannabis marihuane. Protiv 20-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 
Požari na otvorenom prostoru

U četvrtak 22. veljače 2024. oko 17 sati u blizini mjesta Podgorje, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 19.30 sati u blizini mjesta Sovski Dol, na poljoprivrednoj površini izgorjelo je nisko raslinje.

U prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe

U četvrtak 22. veljače 2024. oko 11.30 sati u Pakracu na raskrižju ulica Osječke i Križnog puta, 20-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom, skretao je ulijevo, a da nije propustio bicikl kojim je upravljao 88-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela vozila u desnu stranu bicikla. Nakon udara došlo je do pada vozača i bicikla na kolnik.

U prometnoj nesreći 88-godišnjak je teško ozlijeđen dok protiv 20-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Istoga dana, oko 15 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, 18-godišnja vozačica koje je upravljala osobnim automobilom, nepropisno se prestrojavala ulijevo te je udarila prednjim dijelom vozila u desni dio motocikla kojim je upravljala 34-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 34-godišnjakinja dok protiv 18-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 24./25. veljače 2024. provoditi će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali