Search
Close this search box.

JUČER U prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe

Prijavila računalnu prijevaru

U petak 20. listopada 2023., policijskim službenicima je prijavila 22-godišnjakinja s područja Požege da je u rujnu 2023. putem oglasnika na društvenoj mreži s nepoznatom osobom dogovorila kupnju mobitela te uplatila novac, nakon čega joj se nepoznata osoba više ne javlja, a mobitel joj do danas nije isporučen.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavali javni red i mir

U petak 20. listopada 2023. oko 21.40 sati u Pakracu u Ulici Petra Preradovića, verbalno i tjelesno su se sukobili 23-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola, 22-godišnjak i 18-godišnjakinja s jedne strane te 20-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola i 18-godišnjakinja s druge strane.

Protiv svi počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požari

U petak 20. listopada 2023. oko 16.40 sati u blizini grada Kutjevo, na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednom zemljištu te  je izgorjelo kukuruzište.

Istoga dana, oko 16.40 sati u blizini mjesta Poljanska, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela šikara i nisko raslinje.

Nešto kasnije, oko 20.40 sati u blizini mjesta Ruševo, na otvorenom prostoru izgorjelo je kukuruzište.

Također je oko 23.25 sati u blizini mjesta Bilice došlo je do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U subotu 21. listopada 2023. oko 0.55 sati u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao 22-godišnjak koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Istoga dana, oko 1.05 sati u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,54 promila upravljao 38-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja, a koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Navedeni 38-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe

U petak 20. listopada 2023. oko 20.10 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, 14-godišnje dijete upravljajući biciklom  bez zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka, na kojem je prevozilo 12-godišnje dijete, prelazilo je kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza gdje je došlo  do udara prednjeg dijela osobnog automobila, kojim je upravljala 45-godišnjakinja, u desnu bočnu stranu bicikla, nakon čega su djeca pala na kolnik.

U prometnoj nesreći  oba djeteta su zadobila lake tjelesne ozljede.    Protiv 14-godišnjeg  djeteta  slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a vezano uz događaj  slijedi i dopis Zavodu za socijalnu skrb Područng ureda u Požegi.


Istoga dana oko 22.40 sati između mjesta Zagrađe i Frkljevci, 20-godišnji vozač koji je ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom, prešao je vozilom na suprotnu prometnu traku, sišao na putnu bankinu i putni kanal gdje je došlo do prevrtanja vozila na krov.

U prometnoj nesreći 20-godišnji vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom na raskrižju  Industrijske i Šokačke ulice.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano