Search
Close this search box.

JUČER U PROMETU Bez položenog vozačkog ispita i pijan zatečen u automobilu!

Držanje životinja bez nadzora u Pakracu

U četvrtak 12. listopada 2023., oko 19 sati, u Pakracu, 24-godišnja vlasnica dva psa, iste je ostavila bez nadzora, te je jedan na ulici ugrizao i ozlijedio 79-godišnjaka. Protiv 24-godišnjakinje, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i upravljanje prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola

U četvrtak 12. listopada 2023., oko 9 sati, u ulici Dalmatinskoj u Požegi, nepoznat vozač koji je upravljao je nepoznatim vozilom, na neutvrđen je način udario u parkirani moped u vlasništvu 47 godišnjaka, koji je od udara pao na tlo. Nakon nesreće, počinitelj za kojim se traga, udaljio se s mjesta događaja prometne nesreće, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozili s kojim je uzrokovao nesreću.

Istoga dana, oko 10.40 sati, u Ulici Stjepana Radića u Mihaljevicima, zbog nepropisno smještenog i neosiguranog tereta (kukuruz), na priključnom vozilu koje je bilo pridodano teretnom automobilu, kojim je upravljao 39-godišnjak, prilikom mimoilaženja navedenog skupa vozila s osobnim vozilom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnjak, došlo je do rasipanja kukuruza s priključnog vozila i pada na osobno vozilo kojim upravljao 63-godišnjak. Vozaču teretnog automobila na mjestu događaja uručena je obavijest zbog počinjenog prekršaja nepropisno smještenog i neosiguranog tereta koji se rasipao s vozila. 

Također u četvrtak, 12. listopada 2023., oko 22.45 sati, na Županijskoj cesti  4030 (Orahovica – Petrov vrh – Kutjevo), policijski službenici su u prometu zatekli 51-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,64 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 51-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će i tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi