Search
Close this search box.

JUČER U PROMETU Ozlijeđena jedna osoba a jedan vozač u alkoholiziranom stanju upravljao automobilom bez registarskih oznaka!

U sudaru osobnog automobila i mopeda lakše ozlijeđena jedna osoba

U petak 18. kolovoza 2023. oko 8.55 sati u Požegi u Orljavskoj ulici, 73-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom nije se kretao obilježenom prometnom trakom te je prešao na lijevu stranu kolnika i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio mopeda kojim je upravljao 61-godišnjak.

Nakon udara vozač mopeda je pao na kolnik, dok je vozač osobnog automobila prednjim dijelom vozila udario u zadnji lijevi dio parkiranog osobnog automobila u vlasništvu 54-godišnakinje.

U prometnoj nesreći 61-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok protiv 73-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Ferovac, u mjestu Velika u Ulici Vilima Pintara i u Pleternici u Mlinskoj ulici te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Ulici Matije Gupca i u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.
 

Upravljao osobnim automobilom bez registarskih oznaka i pod utjecajem alkohola te za vrijeme dok mu je izrečena zabrana

U petak 18. kolovoza 2023. oko 20.55 sati u Požegi u Ulici Tina Ujevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil bez registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola od 0,61 promil te pod zabranom za upravljanje vozilima „B“ kategorije upravljao 42-godišnjak, a također je utvrđeno da mu je poništena i vozačka dozvola.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano