Search
Close this search box.

JUČER U PROMETU Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola u Požegi i Pakracu

U subotu 14. listopada 2023., oko 13 sati, u ulici Frankopanskoj u Požegi, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 44-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,34 promila, i pri tome počinio prekršaje nepoštivanja prometnog znaka i nepoštivanja prednosti prolaska.
U nedjelju 15. listopada 2023., oko 2,35 sati, u Pakracu, u prolazu Baruna Trenka, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 31-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,13 promila, i pri tome počinio prekršaje ne postupanja po znaku ovlaštene službene osobe i vožnje u zabranjenom smjeru.
Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, obojica su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi odgovarajući prekršajni postupak.

Narušavali javni red i mir u Pakracu

U nedjelju 15. listopada 2023., oko 1 sat iza ponoći, u ugostiteljskom objektu u ulici Bolničkoj u Pakracu, 21-godišnjak i 22-godišnjak pod utjecajem alkohola, tjelesno su napali 31-godišnjaka zadavši mu više udaraca po tijelu. Tijekom postupanja prema istima na ulici, nepozvan je pristupio 36-godišnjak pod utjecajem alkohola, koji je raznim pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 21-godišnjak, 22-godišnjak i 36-godišnjak su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano