Search
Close this search box.

JUČER U slijetanju osobnog automobila teško ozlijeđena 15-godišnja putnica

.

Držao pse bez nadzora

U nedjelju 14. travnja 2024. oko 8.30 sati u Požegi u Sokolovoj ulici, 60-godišnjak je dva psa ostavio bez nadzora, a koji su izašli iz dvorišta na ulicu te režali i nasrnuli na psa kojeg je na povodcu šetala 39-godišnjakinja što je kod nje izazvalo strah i uznemirenost.

60-godišnjaku je izdana obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Požar na otvorenom prostoru

U nedjelju 14. travnja 2024. oko 15.45 sati u blizini mjesta Orljavac, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

 U slijetanju osobnog automobila teško ozlijeđena 15-godišnja putnica

U nedjelju 14. travnja 2024. oko 22.10 sati u mjestu Gornji Emovci, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal te udario u propust oborinskih voda nakon čega je vozilo izletjelo iz putnog kanala i udarilo u metalnu cisternu.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 15-godišnja putnica iz vozila, dok je 19-godišnji vozač lakše ozlijeđen, a protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 63 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 13. travnja 2024. oko 23.45 u blizini mjesta Podgorje gdje su policijski službenici su u prometu zatekli 32-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,24 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…